Boronia Pink Star

4,50

Pot dia 10,5

Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel.

Description

Boronia is een lid van de citrusfamilie, maar natuurlijk niet geschikt voor consumptie! Het wordt soms “geurblad” genoemd vanwege de geur in de bladeren. Het is een plantje gevuld met etherische oliën, hieruit worden extracten voor de parfum industrie gebruikt. Geurige sterachtige witte tot lichtroze bloemen verschijnen in de lente en bloeien tot in de vroege zomer. Niet alleen wij zijn er zot van, maar ook onze bestuivers!
Het is een laagblijvend plantje die matig winterhard is. Bij strenge vorst zal deze plant binnen gezet moeten worden of bescherming moeten krijgen tegen de vorst. Hij groeit het beste in een zanderige ondergrond of als je ze in potten zet met KWALITATIEVE potgrond. Geef regelmatig water, laat de kluit nooit volledig uitdrogen maar VERMIJD natte voetjes.
Hoewel de plant sterk is en echt wel direct zonlicht kan verdragen, wordt de bloeitijd verlengt als de plant in een schaduwrijkere omgeving staat. Hij geniet dus het meeste van een plekje in halfschaduw of volledige schaduw. Snoei de plant na de bloei tot enkele centimeters boven de grond terug, dit bevordert de herbloei en zo creeer je ook een veel compactere plant/struikje.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Boronia Pink Star”