Marrokaanse Munt

3,00

POT DIA 14

Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel.

Description

De munt plant is een veelzijdige en al te rijke plant wanneer het op soorten aankomt. Er zijn talloze variaties op de plant, die veelvuldig wordt gebruikt om thee van te zetten of heerlijke mentholsnoepjes van te maken. Door de eeuwen heen is de plant meer en meer bekend geworden om deze snoepjes maar wat men nog wel eens wilt vergeten is dat de plant al vele eeuwen mee gaat in het dagelijks leven.

Munt is een kruid dat houdt van koele, vochtige plaatsen. Daarnaast geeft munt de voorkeur aan zon, al zal de plant ook gedijen in halfschaduw en zelfs volledige schaduw. Kan zowel binnen als buiten gehouden worden. Marokkaanse munt kan tot wel zestig centimeter hoog worden. De bloemen van de munt trekken veel bijen aan en bevordert de bestuiving van andere planten in je tuin of op het balkon. Dit maakt de Marokkaanse munt niet alleen prettig om te hebben voor een kopje thee, maar ook voor het behouden van een prachtige en levende tuin.

Marokkaanse munt heeft ook medicinale krachten: gunstige werking op de luchtwegen, indigestie, buikgriep, enz….

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Marrokaanse Munt”